Aan de slag met eenzaamheid

Aan de slag met eenzaamheid? Wat heb je nodig? Wanneer je als opbouwwerker in de buurt, gemeente structureel iets wil doen tegen eenzaamheid, dan is kennisverwerving de eerste stap. Wat is eenzaamheid? Welke soorten zijn er?  Bij wie komt het voor? Wat werkt wel en vooral wat werkt niet? Neem kennis van effectieve methoden zoals de projecten Buur & Co, de Netwerkcoach of Welzijn op Recept. Zoek vooral de samenwerking op en leer van elkaar.  

Wil je je kennis ten aanzien van lokale aanpak eenzaamheid vergroten?

Ben je gemotiveerd met eenzaamheid aan de gang te gaan en heb je behoefte aan bijscholing? Neem dan contact met ons (Buurtwerk Nederland of Willie Oldengarm) op. Wellicht is het mogelijk in samenwerking met Buurtwerk Nederland een cursus op maat voor de opbouwwerkers samen te stellen.

Willie Oldengarm is sociaal gerontoloog enzelfstandig adviseur gespecialiseerd in de aanpak van eenzaamheid. Ze geeft les aan wijkverpleegkundigen en praktijkondersteuners, verzorgt workshops en cursussen op maat voor gemeenten, zorg en welzijn en geeft (beleids)advies. Op haar website www.willieoldengarm.nl vind je meer informatie over eenzaamheid. info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0625022693