Workshop Fondsenwerving

Je hebt leuke plannen voor je dorp of de vereniging. Maar hoe kom je aan het geld om dat te financieren? De overheid laat steeds meer over aan bewoners en financiert steeds minder. Hoe los je dat op? Buurtwerk Nederland kan je op weg helpen met een gerichte workshop door ervaren trainers. Wij trainen inwoners

Workshop (één dagdeel)

In deze workshop krijgen bewoners en initiatiefnemers  een aantal handreikingen voor de aanpak. Hoe vind je de fondsen? Welke fondsen passen bij jouw project? Wat moet je doen voor de aanvraag? Hoe stel je een projectplan, begroting en dekkingsplan op? Deze workshop kan gegeven worden  aan groepen tot 20 deelnemers.
 

Workshop (meerdere dagdelen)

Wil je ook praktisch aan de slag met je eigen aanvraag en enige begeleiding in het opstellen daarvan, dan is een meerdaagse workshop misschien de aangewezen weg. Op het eerste dagdeel wordt vooral de theorie behandeld, maar wordt ook al ingespeeld op de aanwezige ideeën. Daarna ga je zelf praktisch en goed begeleid aan de slag en zijn er één of meerdere terugkommomenten gepland voor de verdieping en het klaarmaken van de aanvraag.
 

Train de trainer (o.a. voor welzijnsorganisaties)

Deze training voor professionals, die uit meerdere dagdelen bestaat, traint de cursisten aan de hand van hun eigen subsidieaanvragen en hoe die kennis als trainer ook aan je inwoners over te brengen. Theorie wordt onderwezen en dus in een eigen casus toegepast.
Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan het proces en het begeleiden van groepen bewoners.

Nieuwsgierig geworden: neem contact voor verdere informatie of een offerte.