De grote optrommelactie

Hoe kan jouw vereniging nieuwe vrijwilligers krijgen? Hoe kom je erachter wat de inwoners zelf willen enhoe breng je burgerparticipatie in praktijk? Of ben je op zoek naar ongekend talent in de buurt? Door dorps- of buurtgenoten op te trommelen met De Grote Optrommelactie worden mensen geactiveerd om zelf actief te zijn en mee te doen.

Trommel je buurtgenoten op!

Het idee in het kort
Je levert een optrommel persoonlijk af aan het begin van de straat. De bewoners vullen hun ideeën en reacties in en geven de optrommel door aan de buren. Na enkele weken (afhankelijk van de doorgeefsnelheid) zal de optrommel arriveren aan het einde van de straat. Gevuld met  tips, ideeën en contactgegevens van buurtgenoten die wellicht zelf actief willen zijn bij realisatie van hun eigen idee! Bij het doorgegeven van de optrommel ontstaat er een contactmoment tussen buren. Een mooie gelegenheid om ook even bij te praten. Iedereen krijgt een kans om input te leveren.

De herkenbare optrommels dragen bij aan een succesvolle optrommelactie.
De Grote Optrommelactie is een methode ontwikkeld door Dorpsfemme (Femke Heythekker) om bewoners te betrekken bij nieuwe en bestaande activiteiten. De methode sluit aan bij de ‘nieuwe’ vrijwilliger die gewoon handen uit de mouwen wil steken en vooral niet van vergaderen houdt.
Dikwijls staan er nieuwe vrijwilligers op die zich  graag willen inzetten voor “iets” wat hen persoonlijk aanspreekt. Initiatieven zoals wandelgroepen, afvalprikken, kerstverlichting, op zetten van een minibieb, koffieochtenden, spelletjes, markten, actiegroepen voor veiligverkeer, sneller internet en ga zo maar door. De opbrengst kan ook gebruikt worden als input voor het jaarprogramma of een dorpsomgevingsplan

De Optrommelactie is inmiddels succesvol uitgevoerd in Lettele, Deventer, Weerdinge, Geeuwenbrug, Okkenbroek, Winsum en Hoogeveen.

 

Hoe organiseer je De Grote Optrommelactie?
Wij kunnen u er alles over vertellen. Bel of mail met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., om samen te overleggen met welke ondersteuning de Grote Optrommelactie een succes wordt.
Of ga naar de website van Optrommelen!